забележителности
и
развлечения

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

ПЕЙНТБОЛ Игри

Създай изпълнени с адреналин спомени, които ще останат в съзнанието ти цял живот. Играта може да споделиш с приятелите, семейството или колегите си всеки уикенд в удобно за теб време. Пейнтбол игрите са подходящи за организиране на готин и различен рожден ден, тиймбилдинг и дори ергенско парти! Не забравяй да направите своята резервация предварително!

Конна езда

Като допълнение към пейнтбол игрите, можем да организираме и приключение с езда в партньорство с Планинска конна база Своге. Общуването с благородните животни - конете, сред  уникалните гледки на нашия район и с грижата на професионалните треньори е едно неповторимо изживяване. Ездата е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Могат да се организират уроци или разходки сред природата.

рафтинг по река искър

(описание)

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ИСКЪРСКИЯТ ПРОЛОМ

Искърският пролом е една от най-близките до София туристически дестинации. Наситена е със забележителности, които си заслужава да се посетят - гледки спиращи дъха и оставящи незабравими спомени!

Намира се на едва час път от столицата, в посока град Своге и е спорно дали цял уикенд ще бъде достатъчен да се посетят всички впечатляващи гледки, скални образувания, водопади и екопътеки в района. Не случайно, много писатели са намерили вдъхновение тук - най-известният, сред които е Иван Вазов. Неговият герой - дядо Йоцо е наблюдавал със слепите си очи първия влак от "Злио Камик", който може да бъде посетен.

На територията на китното село Заселе се намира 3-тия по височина водопад в България - Скакля (85м), който може да замае всеки със своята височина и разкриващия се хоризонт. До него може да се стигне през селото или да се изкачи през пословичната, наситена със живописни гледки - Вазова екопътека.

Освен с девствената си природа, благодарение на карстовият си характер, районът е богат на интересни скални образувания и пещери. По пътеката към паметника "Септемврийци", с. Миланово, може да се надникне в част от тях… И по-специално - третата най-дълга пещерна система "Темната дупка" с невероятните 9000 метра дължина!

Интересни скални феномени, които също не са за изпускане, са “Столо”, “Ридлите” , “Джуглата” и още, и още… Мога да продължа да изброявам манастири, вирове, потоци, екопътеки и скални форми до безкрай, но нека не разкривам всички наведнъж!

Възможности за отдих

кОМПЛЕКС "ЕЛАТА"

След ден изпълнен с приключения и адреналин, имаш възможност да се настаниш и отпуснеш в уютно дървено бунгало сред природата при нашите партньори от комплекс "Елата". Ще може да се насладиш на домашно приготвени ястия от традиционната балканска кухня сред природата!

Хотелски комплекс "Божиловото"

Какъв по-хубав завършек на ден, прекаран в планината, от това да се отпуснеш в уюта на пропита с история къща изградена в традиционен български стил? Комплексът се извисява на хоризонта и пред него се разкриват спиращи дъха гледки към Искърският пролом. Освен уюта и спокойствието, ще може да се насладиш на неустоима традиционна българска кухня.

Къща за гости "лъката"

А може би групата ти е доста по-голяма и желаеш да наемеш цяла къща за гости? Отново имаме какво да предложим! Къща за гости "Лъката" разполага с достатъчно място за 25 души, собствен ресторант, барбекю, голям двор със шезлонги, джакузи и всичко необходимо за да забравите за своята работа и забързаното ежедневие!